New Duett Kft.    *     1037 Budapest, Bojtár u. 44.    *     Tel.: +36-1/436-0-436    *     Fax: +36-1/436-0-000    *     E-mail: info@duett.hu
www.duett.hu    *    www.gpslap.hu    *    www.icelink.hu    *    www.autosnavigacio.hu    *    www.mbquart.hu    *    www.flottakovetes.hu


OPCIONÁLIS LEHETŐSÉGEK
Nyomtatás

Sofőrazonosítás

A sofőrazonosítás szolgáltatással lehetőség nyílik a gépjármű vezetőjének azonosítására, mely segítséget jelent káresemény vagy szabálysértés esetén a felelősség meghatározásában, illetve az adminisztráció egyszerű elvégzésében, amennyiben egy gépjárművet több sofőr is vezethet.

A sofőrazonosítás elengedhetetlen feltétele egy számtasztatúra beépítése a gépjárműbe, melyen az elindulást követően a vezetők beírhatják személyes azonosító kódjukat.

Ügyfeleink az Interneten keresztül saját maguk rendelhetik az öt számjegyű azonosító kódokat gépjárműveikhez és a sofőrök neveihez egy előre meghatározott listából.

Amennyiben gépjármű logisztikai rendszerünket védelmi szolgáltatásunkkal együtt veszik igénybe, a személyes azonosító kód egyben a gépjárművédelemnél ismertetett PIN kódként is üzemel.

Igény esetén az utakhoz tartozó sofőrök neveit tartalmazhatja az előzőekben ismertetett menetlevél szolgáltatás.

Magán és céges út különválasztás

A magán és céges utak különválasztásának célja, hogy ügyfeleink információt kapjanak a gépjárművek által megtett utak milyenségéről, amennyiben a vezetők magán útra is használják a járműveket és erről elszámolással tartoznak cégük felé.

Az utak különválasztása kétféle módon történhet, az egyik esetben, amikor ezt a szolgáltatást a sofőrazonosítással együtt igénylik, ekkor a beépített számtasztatúrán az elindulást követően a személyes azonosító kód beírása után lehetőség van a magán vagy céges út kódjának bevitelére is.

A másik megoldás abban az esetben ajánlott, amikor nem szükséges sofőrazonosítás, ilyenkor egy kétállású kapcsoló kerül beépítésre, melynek egyik állása a céges, másik pedig a magán út, és ennek kiválasztása a gépjármű beindítása után lehetséges.

Természetesen az utak különválasztása mindkét módozat esetén megjelenítésre kerülhet a menetlevél szolgáltatásban.

Munka és tevékenységi kód megadás

Ezzel a szolgáltatással az előzőektől bővebb információk rendelhetőek az egyes utakhoz, mely átláthatóbb útnyilvántartást és elszámolást eredményez.

A szolgáltatás működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges a sofőrazonosítás szolgáltatás igénylése, mely esetben a beépített számtasztatúrán az elindulást követően a személyes azonosító kód beírása után lehetőség van a munka vagy tevékenységi kód bevitelére is.

A munka kód használatának célja, hogy egy adott úthoz a hozzá tartozó sofőrön kívül egy öt számjegyű kódot lehessen hozzárendelni, mely megadja, hogy a megtett út melyik munkához kapcsolódik, ezzel megkönnyítve a munkához tartozó költségek elszámolását.

A tevékenységi kód alkalmazásával az egyes utakhoz a munkakód helyett megadhatunk olyan tevékenységi kódokat, melyek nem tartoznak közvetlenül a munkákhoz, de segítséget nyújthatnak az elszámolásban, mint például a tankolás, szerviz vagy mosás rögzítése.

Ügyfeleink az Interneten keresztül saját maguk rendelhetik az munka és tevékenységi kódokat a gépjárművekhez, illetve igényelhetik azok megjelentetését a menetlevélben.

Támadásjelzés

A támadásjelzés célja, hogy gépjármű logisztikai szolgáltatásunk keretében egy olyan kiegészítő lehetőséget biztosítsunk a gépjárművek vezetőinek, hogy esetleges támadás vagy vészhelyzet esetén értesíteni tudják diszpécserközpontunkat, akik segítségükre lesznek.

A támadás jelzése kétféle módon történhet, az egyik esetben, amikor ezt a szolgáltatást a sofőrazonosítással együtt igénylik, ekkor a beépített számtasztatúrán egy támadás PIN kód bevitelére van lehetőség, melyet néma riasztásként továbbít a rendszer.

A másik megoldás abban az esetben ajánlott, amikor nem szükséges sofőrazonosítás, ilyenkor egy pánik gomb kerül beépítésre a gépjárműbe, melynek megnyomása szintén néma riasztást eredményez.

Üzemanyagszint figyelés

Ez a szolgáltatás lehetőséget biztosít a gépjárművek üzemanyagtartályában lévő üzemanyagszintjének figyelésére, melyhez egy beépített eszköz szükséges, ami az üzemanyagszint-mérő úszó feszültségét méri.

Mivel minden autótípus különböző úszóval és üzemanyagtartállyal rendelkezik, a beszerelést követően feszültség méréseket szükséges végezni, ezzel beállítva a feszültségszintekhez tartozó üzemanyagszinteket.

Az üzemanyagszint-mérő kizárólag gyújtásjel mellet szolgáltat adatot, de természetesen a két gyújtás közötti esetleges mennyiségváltozás is megmutatkozik.

Igény szerint az üzemanyagszint értéke is megjelenítésre kerülhet a menetlevél szolgáltatásban.

Raktérhőmérséklet figyelés

A szolgáltatás célja, hogy a hűtött és fagyasztott termékek szállításánál előírt hőmérsékleti értékek betartásában segítséget nyújtson.

A hűtős felépítményeknél a raktérhőmérséklet figyelése hőmérő modul alkalmazásával történik, melynek pontossága 1 C. A raktérajtó és a hűtő aggregát helyéhez beépített hőmérőfejek értékeinek állítható idejű mintavételezése és rögzítése történik.

Thermo King rendszerrel rendelkező hűtős felépítményeknél kifejlesztésre került egy átalakító modul, mely közvetlenül a Thermo King által mért hőmérsékleti értékeket biztosítja rendszerünknek.

Természetesen a hőmérőfejekhez tartozó értékeket is tartalmazhatja a menetlevél szolgáltatás.

Gépjárművédelem

Gépjárművédelmi szolgáltatásunk különösen ajánlott azon ügyfeleinknek, akiknek gépjárműveik vagy a gépjárműveik által szállított áruk értéke nagyobb értéket képvisel.

A gépjárművédelem területén három terméket és két szolgáltatási csomagot különböztetünk meg, melyről bővebb információ a Navsky Nova gépjárművédelem témakörben található.

Szolgáltatásunk keretében a gépjárművédelemmel történő kiegészítés esetén információ kapható a pillanatnyi pozíció meghatározásánál és az útnyilvántartásnál, hogy a védelmi rendszer be- vagy kikapcsolt állapotban van.

Útvonal- és területelhagyás figyelés

A szolgáltatás lehetőséget biztosít a gépjárművezető azon irányú ellenőrzésére, hogy útja során elhagyta-e az előre beállított útvonalat, vagy területet.

Amennyiben a gépjármű vezetője eltér a meghatározott útvonalától, vagy a kijelölt földrajzi területtől az esemény rögzítése történik az útnyilvántartásban.

Gyorshajtás figyelés

Ezzel a szolgáltatással lehetőségünk van beállítani a járműhöz egy határsebességet, melynek átlépésekor a rendszer automatikus figyelmeztetést küld.

Ennek segítségével lecsökkenthetjük a jármű káros igénybevételeit, illetve ellenőrizhetjük sofőrjeink szabálysértéseit.

RCL A Road Control Logisztikai regisztrációs rendszer használata segítséget nyújt munkaügyi elszámolásokban és értékelő statisztikák elkészítésében különböző regisztrálási lehetőségekkel, melyek lehetnek a megszakítás, munkaidőben történő pihenő, külön regisztrált éjszakai vezetés, vagy a munkanapok közti pihenőidő is.

A szolgáltatás alkalmazásához elengedhetetlen egy számtasztatúra beépítése, melyen a gépjárművek vezetői bevihetik a szükséges kódokat.

Az RCL szolgáltatás megfelel a nemzetközi és belföldi áru- és személyszállítási szabályozó előírásoknak (Jelenleg hatályos jogszabályi háttér: A TANÁCS 1985. december 20.-i 3820/85/EGK rendelete a közúti fuvarozásra vonatkozó egyes szociális jogszabályok összehangolásáról, a 2001. évi IX Tv. a nemzetközi közúti fuvarozást végző járművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodás (AETR) kihirdetéséről, illetve az 1992. évi XXII Tv. a Munka Törvénykönyvéről).

Webes felület testreszabása

Opcionális szolgáltatásunk célja, hogy ügyfeleink maximális megelégedettsége érdekében a Webbase rendszer internetes megjelenését cégük saját arculatának megfelelően alakítsuk ki.

Traffipax információ

A szolgáltatás igénylése estén a Webbase rendszer automatikus hangjelzéssel figyelmezteti ügyfelünket, amennyiben olyan zónába érkezik, mely fokozott figyelmet igényel vezetés közben, a közúti, illetve a közlekedési balesetek, valamint a szabálysértések megelőzése érdekében. A szolgáltatás kizárólag Budapest területén belül üzemel, annak érdekében, hogy a közlekedést biztonságosabbá tegye.

Vállalatirányítási rendszerrel történő integrálási lehetőség

Egyedi fejlesztéseink lehetőséget biztosítanak vállalatirányítási rendszerekkel történő integrációra, melynek során a Webbase rendszerből származó információkat a vállalatirányítási rendszerek fogadni és kezelni tudják, ezzel elősegítve például a bérszámfejtés gyors elkészítését, a gépjárművek karbantartásának egyszerű kezelését, vagy akár a saját raktárkészlettel rendelkező járművek folyamatos ellenőrzését.

 


New Duett Kft.    *     1037 Budapest, Bojtár u. 44.    *     Tel.: +36-1/436-0-436    *     Fax: +36-1/436-0-000    *     E-mail: info@duett.hu
www.duett.hu    *    www.gpslap.hu    *    www.icelink.hu    *    www.autosnavigacio.hu    *    www.mbquart.hu    *    www.flottakovetes.hu